Programok / Egyházi élet

Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunmajsa

Kategória:
Egyházi élet


 Képtalálat a következőre: „kiskunmajsa borászat” 

GRAPE-VINE PINCÉSZET – EGY BARÁTI PINCÉSZET Cégnév: Grape-Vine Bortermelő és Kereskedelmi Kft Székhely: 6120 Kiskunmajsa, Félegyházi út 46.

Vasárnap megkezdődik a nagyhét


Üdvözöljük Városunkban!

Vasárnap megkezdődik a nagyhét, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka.

Virágvasárnap Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékeznek a keresztények – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának közleményében. Azt írták: hagyományosan a virágvasárnapi szentmise a bevonulásra emlékező körmenettel kezdődik. A hívek pálmaágakkal és barkákkal köszöntik a templomba bevonuló papot és kíséretét, ahogy egykor a jeruzsálemiek fogadták Jézust.

Idén a koronavírus-járvány miatt nem tarthatnak körmeneteket, és “hasonlóan az elmúlt napokhoz, a hívek fizikailag nem, csak lélekben és imádságban tudnak belekapcsolódni a szentmisébe”. Hozzátették: “ez a leegyszerűsített, ünnepélyességétől megfosztott liturgikus keret” ugyanakkor jobban tükrözi, hogy virágvasárnap a liturgiában ismert elnevezése szerint az “Úr szenvedésének vasárnapja”. A virágvasárnapi szentmisén ugyanis már elhangzik Jézus szenvedéstörténete.

Úgy fogalmaztak: “A virágvasárnappal kezdődő nagyhét az egyházi év leggazdagabb időszaka”. Az egyház kifejezi hitét, hogy “a dicsőséges bevonulás a kezdete annak az eseménysornak, amely Jézus szenvedésével és halálával folytatódik, majd feltámadásával teljesedik be, elhozva számunkra a megváltást, amely minden hívőben az örök élet reményét táplálja.”

Virágvasárnapi szentmisét közvetít 9 órától a Duna TV, 10 órától pedig a Kossuth Rádió. Az egyházmegyék honlapjukon, illetve Facebook-oldalukon teszik követhetővé a nagyheti szertartásokat.

A online szentmise-közvetítések elérhetőségéről a Magyar Kurír portálon (www.magyarkurir.hu) lehet tájékozódni.

(MTI)

Kellemes olvasgatást, szép napot!

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »